Guvernul a lansat noua campanie de informare pentru vaccinarea anti-COVID-19

0
110

Guvernul a lansat, joi, o nouă campanie de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Premierul Florin Cîțu a explicat că este vorba despre ”o abordare personală, bazată pe emoție”, în care oamenii sunt invitați să spună ce conține vaccinul pentru ei. ”Fiecare român care nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce-i lipsește și la cum i se schimbă viața dacă se vaccinează”, a spus Florin Cîțu, adăugând că România are dozele necesare de vaccin anti-COVID-19 și astfel nu există nicio scuză pentru ca populația să nu se vaccineze.

”Astăzi deschidem o campanie de vaccinare nouă, cu o abordare personală, bazată pe emoție. Vaccinarea nu înseamnă doar statistici și cifre, este un bun comun al tuturor de care avem nevoie pentru revenirea la normalitate. Fiecare român care nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce-i lipsește și la cum i se schimbă viața dacă se vaccinează. De ce vă este dor astfel încât să aveți viața de dinainte de pandemie? Sunteți părinte, știți cât de greu a fost anul trecut, în care copiii au trebuit să stea acasă. Acum avem vaccin și nu mai avem nicio scuză să nu ne vaccinăm. Eu zic că toți vrem să ne întoarcem la normalitate. Nu v-ați vaccinat, dar vreți să mergeți să vă vedeți părinții mai des, vreți să mergeți în concediu, aveți temeri. Soluția este să vă vaccinați. E cel mai sigur mod de avea un concediu reușit”, a spus Florin Cîțu.

„Această campanie are o temă: Împreună învingem pandemia. Doar împreună reuşim să învingem pandemia, e nevoie să ne vaccinăm cu toţii. Astăzi introducem un element nou, întrebarea „Ce conţine vaccinul?” Nu vorbim despre componenţa clară, despre elemente chimice sau lista ingredientelor vaccinului, ci e mai mult despre ce înseamnă vaccinul pentru noi. Este o încercare de a afla ce înseamnă pentru fiecare dintre noi ce înseamnă acest vaccin şi cum ne ajută să revenim la normalitate. Încercăm să aflăm de la dumneavoastră de ce vă este dor”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că în cadrul campaniei au fost realizate 11 spoturi care vor fi difuzate în mass-media: 3 generale, care arată de ce ne e dor, și alte 7 spoturi pe public țintă.

„Sunt spoturi care au fost făcute pentru a ne putea regăsi în ele fiecare dintre noi”, a adăugat premierul.

Articolul precedentPersoanele nevaccinate care călătoresc din România în Cipru au nevoie de un test RT-PCR negativ. Anunțul MAE
Articolul următorGCS: 307 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 39 decese