Guvernul României a transmis, printr-un comunicat, că în perioada 25-27 decembrie 2020 se vor marca „Zilele Europene ale vaccinării în România”, printr-o serie de activități organizate în București și în alte regiuni ale țării, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe pe 27 decembrie în toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19:

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov

– Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi

– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare

– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară
din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.