Guvern: Măsuri în sprijinul pacienţilor oncologici

0
211

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Executivul a adoptat joi o serie de măsuri privind organizarea reţelei de profil oncologic din ţară, cu accent pe abordarea multidisciplinară, pentru o practică medicală uniformă:

„Guvernul a completat și pachetul legislativ pentru prevenirea, combaterea și tratarea cancerului cu noi măsuri care vin în sprijinul pacienților oncologici.

Hotărârea aprobată astăzi conține o serie de măsuri atât în acord cu bugetul aprobat pe anul în curs al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cât și cu necesitatea îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Planului național de prevenire și combatere a cancerului din Romania.

Practic, se organizează rețeaua de profil oncologic din țara noastră pe diverse paliere de îngrijiri, cu accent pe abordarea multidisciplinară și integrată a cancerului, pentru uniformizarea practicii medicale în sistemul românesc de sănătate” – a transmis reprezentantul Guvernului.

Articolul precedentDr. Cristina Cornoiu: Cum se poate obține echilibrul florei vaginale
Articolul următorPrimaria Capitalei: „Continuă lucrările la noul ambulatoriu de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Când este termenul de finalizare