Grupuri de lucru CMSR-CNAS, pentru rezolvarea problemelor întâmpinate de stomatologi în relația cu casele de asigurări de sănătate

0
386
Foto: CMSR
Conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) continuă dialogul cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru identificarea celor mai bune soluții de finanțare a activității profesionale prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.
Astfel, la invitația președintei CNAS, dr. Valeria Herdea, la data de 22 februarie va avea loc o primă întâlnire, în sistem de videoconferință, în cadrul căreia temele centrale ale discuțiilor urmează a fi problemele de actualitate întâmpinate de medicii stomatologi în desfășurarea activității profesionale, în special în relația cu casele de asigurări de sănătate; pentru identificarea de soluții punctuale privind dificultățile întâmpinate în acest domeniu, vor fi organizate grupuri de lucru, din care vor face parte reprezentanți ai CNAS și CMSR.
„Conducerea Colegiului este deschisă către dialog și susține cu tărie nevoia unei finanțări consistente și adecvate sprijinirii politicilor de sănătate publică în interesul pacienților din România. Prin colaborare și dialog permanent, utilizând experiența colegilor medici stomatologi în proiectarea mecanismelor de finanțare, vom reuși să atingem obiectivele strategice asumate prin Strategia Națională de Sănătate 2023-2030 <<Pentru sănătate, împreună>>, în acord cu recomandările OMS pentru sectorul sănătății orale. Astfel, vom putea obține creșterea accesului la servicii medicale de calitate, îmbunătățirea stării de sănătate oro-dentară a populației, inclusiv a copiilor, adolescenților, vârstnicilor și a categoriilor vulnerabile.
Ne bucurăm de deschiderea manifestată de CNAS și am inițiat deja dialogul cu o serie de alte instituții care joacă un rol important în activitatea profesională a comunității noastre: CNCAN, ANMDR, ANPC, Ministerul Educației. Totodată, consolidăm relația instituțională foarte bună la nivelul Ministerului Sănătății, pe al cărui sprijin contăm în implementarea cât mai bună a politicilor publice în care pot fi implicați medicii stomatologi” – transmite președintele CMSR, dr. Florin Lăzărescu.
Articolul precedentCrucea Roșie: „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, un proiect amplu demarat în cinci licee locale
Articolul următor(VIDEO) Ministrul Sănătății: „La nivel naţional avem nevoie de 2.000 de ambulanţe noi”