Grupul de Comunicare Strategică: Două paturi libere ATI pentru bolnavii COVID

0
169

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat joi că, la nivel naţional, mai sunt libere doar două paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate celor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care au alte afecţiuni grave.

În Capitală nu mai este disponibil niciun pat ATI pentru astfel de bolnavi.

Conform GCS, datele existente miercuri în aplicaţia alerte.ms arată că, la nivel naţional, sunt 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care 1.364 sunt ocupate.

În Bucureşti, sunt avizate de Direcţia de sănătate publică 287 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

La nivel naţional, sunt libere două paturi ATI – unul în judeţul Braşov şi un altul în judeţul Cluj – pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Articolul precedentConsiliul Național al Siguranței Pacientului și-a ales președintele și membrii Biroului Executiv
Articolul următorAgenţia Europeană pentru Medicamente a extins perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty