Google își va menține angajații acasă până cel puțin în iulie anul viitor, fiind prima corporație majoră din SUA care să oficializeze un astfel de program ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19.

Vor fi afectați aproape toți cei aproximativ 200.000 de angajați cu normă întreagă și colaboratori din cadrul companiei mamă a Google, Alphabet Inc. și va pune presiune și pe alți giganți ai tehnologiei care au programat întoarcerea personalului pentru luna ianuarie, scrie The Wall Street Journal.

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a devenit mai severă în SUA, giganții tehnologici au fost unii dintre primii care au implementat munca de acasă, încă din martie. Angajaților la Amazon li s-a spus inițial să lucreze de acasă până pe 2 octombrie, care a fost prelungit ulterior până la 2 ianuarie anul viitor. Angajații Microsoft ar putea fi printre primii care se întorc la birou cu o redeschidere planificată în octombrie. Dar, deoarece infecțiile recâștigă o tendință ascendentă în cel puțin 30 de state, inclusiv California, iar spitalizările și decesele sunt de asemenea în creștere, Google poate ajunge să fie doar una dintre numeroasele companii majore care să-și extindă perioada de lucru de acasă, dincolo de ianuarie.