Gindrovel Dumitra, despre noua tulpină: Nu avem în acest moment motive de îngrijorare

0
371

Medicul Gindrovel Dumitra a afirmat că noua tulpină din Marea Britanie a coronavirusului, care este mai contagioasă, chiar dacă nu se confirmă suspiciunea din țara noastră, “va fi doar o chestiune de timp până ajunge și în România”.

“Este vorba de o tulpină care are doar o infecțiozitate mai mare și nu determină cazuri mai grave. Asta este vestea bună. Vestea proastă este caracterul de contagiozitate crescut, care poate să aducă un număr mai mare de îmbolnăviri într-o unitate de timp și poate să ne reîntoarcă la situația în care vom avea iar în secția de ATI un număr foarte mare de cazuri și mai ales un număr foarte mare de decese. Asta contează până la urmă. Informațiile pe care le avem până în acest moment nu ne îngrijorează, pentru că, teroretic, pe mecanismele de acțiune pe care le avem în cazul vaccinurilor și mai ales în modul în care acționează anticorpii formați în urma vaccinului actual, ar trebui să funcționeze. Datele sunt încă parțiale. Ele sunt încurajatoare. Ele ne spun că nu avem în acest moment motive de îngrijorare din această perspectivă, dar așteptăm și rezultatele definitive, să vedem cum se va comporta în populație”, a declarat Gindrovel Dumitra, la un post de televiziune.

Potrivit medicului, acest exemplu de suspiciune reprezintă un argument de ce trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru că apar modificări la nivelul virusului și este posibil în viitorul apropiat să apară anumite modificări care să creeze probleme persoanelor care s-au vaccinat și să ne putem reinfecta. Dar în acest moment nu este cazul.

Articolul precedentCoronavirus: Spania înăsprește restricțiile de circulație din mai multe regiuni
Articolul următorDoctoriță diagnosticată cu encefalomielită, după ce a fost vaccinată recent anticoronavirus