Președintele CNCAV anunţă intensificarea acţiunilor de vaccinare la sate, cu ajutorul echipelor mobile

0
64

În perioada următoare vor fi intensificate activităţile în vederea vaccinării în mediul rural, cu ajutorul echipelor mobile, a anunțat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„O altă prioritate a noastră, aşa cum am mai anunţat, este cea legată de conceptul „Oraşul vaccinează satul'”. În perioada următoare se vor amplifica numărul de echipe mobile şi activităţile de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile”, a arătat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Preşedintele CNCAV a adăugat că, în acest moment, din cele 2.862 de comune care sunt prevăzute pentru activităţi de vaccinare, în aproximativ 1.283 au ajuns echipe mobile, reprezentând 44,8% din unităţile administrativ teritoriale vizate pentru acces facil la imunizare. Este vorba de 642 de echipe mobile, dislocate pentru a asigura imunizarea în aceste comune.

Ad in title

„Pe lângă acestea, sunt alte 177 de comune în care sunt organizate centre de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentExclusiv:Prof.dr. Radu Vlădăreanu:Educația sexuală trebuie începută un pic mai devreme de aparitia pubertății
Articolul următorSTS: Peste 170.000 de certificate digitale UE privind COVID generate până joi la ora 12.00