Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat cu privire la disfuncționalitățile platformei pentru programarea vaccinărilor împotriva noului coronavirus că se încearcă găsirea unor soluții astfel încât platforma să fie cât mai ușor de folosit și să nu mai existe sincope ca până acum.

”Din discuțiile pe care le-am avut cu persoanele care se ocupă de această platformă de programare, este foarte dificil în momentul în care platforma este în producție să intervii cu foarte multe modificări și vom anunța din timp aceste perioade de mentenanță în care, probabil ele se pot face pe parcusul nopții, încât să nu impactăm procesul de programare. Într-adevăr au fost aceste mici sincope în ceea ce privește programarea. Pot spune că acest tip de disfuncționalități există inregistrat în mai multe țări, inclusiv în Germania. Practic noi încercăm din mers să corectăm și ne preocupă în mod deosebit sesizările pe care fiecare persoană le are. Încercăm să culegem toate aceste sesizări și să le transformăm în cerințe operaționale încât în final platforma să fie realmente utilă pentru fiecare persoană în parte”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă de marți pe tema situației vaccinărilor anti-COVID-19.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România a mai precizat ca această platformă ar putea fi valorificată pe viitor astfel încât să poată fi folosită și pentru alte tipuri de vaccinări, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

”Această platformă probabil că în viitor nu se va limita doar la vaccinarea împotriva COVID-19, ea cred că poate fi utilizată, de pildă după modelul Germaniei, în programul național de vaccinare indiferent de ce tip de vaccin vom vorbi. Dar este o situație care nu este decisă la acest moment, dar ar fi păcat să pierdem atâta muncă și și expertiza colegilor noștri. Trebuie să valorificăm mai departe această platformă informatică”, a mai menționat Gheorghiță.