Gheorghiță: Toate cele 114.000 doze de vaccin anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani vor ajunge în România pe 25 ianuarie

0
52

2.841 de programări pentru copiii între 5 și 11 ani au fost efectuate până acum în platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat, joi, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. Imunizarea copiilor din această grupă de vârstă va începe în România pe 26 ianuarie. În acest moment, 220 de cabinete de vaccinare pediatrică sunt active în toate județele. Șase dintre acestea sunt în București, câte unul în fiecare sector.

„În perioada 13-20 ianuarie au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Vă reamintesc faptul că la acest moment în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele, din care sunt șase cabinete de vaccinare pediatrică în municipiul București, câte unul în fiecare sector, două cabinete de vaccinare pediatrice în județul Ilfov și mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive și care vor fi actualizate și activate în platformă în funcție de adresabilitate și de deciziile Direcțiilor de Sănătate Publică județene”, a declarat Valeriu.

Valeriu Gheorghiță: Toate cele 114.000 de doze pediatrice vor ajunge în România pe 25 ianuarie

„Vreau să reamintesc faptul că demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie, miercurea viitoare. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către Direcțiile de Sănătate Publică județene, încât să fie disponibile pe 26 dimineața în cabinetele de vaccinare pediatrice. Așa cum am amintit, 42.000 de doze vor merge către Institutul Cantacuzino și câte 12.000 de doze vor merge către cele șase centre regionale de depozitare din Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara, Iași și Craiova”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentCare este rata de vaccinare anti-COVID în România
Articolul următorArafat recomandă testul PCR pentru persoanele simptomatice care au test rapid negativ