Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a anunțat, marți, că decizia privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu prioritate a angajaților din Educație va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni,

„Este scenariul pe care l-am anunțat săptămâna trecută, încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, ceea ce include tot personalul din creșe, tot personalul din grădinițe și cadrele didactice din școala primară, gimnazială, licee și cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar” a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Este un scenariu care nu este încă definitivat. Foarte probabil locația unde se va efectua vaccinarea cu echipe mobile este în casa corpului didactic din fiecare județ, respectiv în centre de vaccinare organizate în universități, în județele în care avem aceste universități în activitate”, a explicat Gheorghiță.

Decizia va fi luată la sfârșitul acestei „în baza datelor pe care urmează să le centralizăm de la Ministerul Educației”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.