Gheorghiță, despre creșterea numărului de cazuri COVID la copii, după redeschiderea școlilor

0
113

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că numărul infectărilor cu coronvirus în rândul copiilor va crește, după deschiderea școlilor, și, proporțional, va crește și numărul celor care vor necesita internare și chiar îngrijire la terapie intensivă.

„Cu siguranță. Ne vom aștepta la o creștere a numărului de cazuri și în rândul copiilor și, proporțional, vom avea un număr mai mare de copii care vor ajunge la spital și, din păcate, și la terapie intensivă”, a declarat, vineri seară, Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

„Analizele făcute inclusiv în SUA arată că nu există o tendință neapărat de a da forme mai grave la tineri și copii, dar, ținând cont că vorbim de un număr semnificativ mai mare de copii infectați, proporțional vom avea un procent de copii care vor face forme ce necesită internare. Sunt copii cu afecțiuni cronice, sunt supraponderali, au diabet zaharat, boli renale, astm bronșic. De ce copiii se infectează mai mult acum? Pentru că varianta Delta se răspândește mai ușor, copiii stau în colectivități, interacționează mai mult, evident că nu se respectă măsurile de prevenție si virusul se răspândește foarte ușor”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Articolul precedentGheorghiță: Ne așteptăm și la vârfuri de 20.000 de cazuri de COVID pe zi, la 15 octombrie
Articolul următorSlovenia: Vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți angajaţii din sectorul public