Gheorghiță: Avem un număr important de decese raportate zilnic. Vaccinarea este măsura care salvează vieţi

0
89

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, sâmbătă, că vaccinarea anti-COVID-19 este măsura care poate salva vieți.

„Avem un număr important de decese care se raportează în fiecare zi. Vaccinarea este măsura care salvează vieţi. Nu trebuie să ignorăm măsurile prin care noi limităm răspândirea virusului şi limităm impactul negativ pe care infecţia cu SARS-COV-2 îl are în rândul populaţiei. Pentru noi este foarte important ca oamenii să înţeleagă că nu este momentul să lăsăm garda jos”, a declarat președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a participat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a ”Caravanei Mobile de Vaccinare”, un proiect al Primăriei Capitalei, derulat prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

„Este cât se poate de evident că fără implicarea autorităţilor locale va fi foarte greu să continuăm procesul de vaccinare într-o manieră în care vaccinul să fie cât mai aproape de beneficiari. Este foarte important să creăm astfel de facilităţi în marile aglomerări urbane, tocmai pentru că dacă ne uităm pe raportările zilnice de cazuri, chiar dacă în oraşele mari rata de acoperire vaccinală este crescută, tot în oraşele mari se generează majoritatea cazurilor de îmbolnăvire şi vedem şi Municipiul Bucureşti care se apropie de 50% rată de acoperire vaccinală din populaţie eligibilă”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV a subliniat că, în cadrul caravanei mobile,sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă şi se respectă toate regulile.

„Procesul în sine de vaccinare este foarte simplu. Oamenii se prezintă direct la acest centru de vaccinare şi vor fi vaccinaţi. Regulile şi circuitul funcţional respectă în totalitate toate criteriile şi normele igienico-sanitare şi toate condiţiile de siguranţă. Nu se face rabat în niciun fel de la condiţiile de siguranţă pentru fiecare pacient în parte”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentConf. Dr. Simin Aysel Florescu: Avem de-a face cu un val extrem de important care pare a se agrava
Articolul următorMinistrul Educației: Peste 4.500 de elevi s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele cinci zile