Gheorghiță: Aproximativ 900 de cadre didactice programate astăzi pentru vaccinarea anti-COVID-19

0
17

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat miercuri că aproximativ 900 de cadre didactice sunt programate astăzi pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că lucrurile, în ceea ce privește vaccinare, decurg normal, fără probleme.

”Din datele pe care eu le am disponibile, astăzi sunt aproximativ 900 de persoane programate din personalul didactic. De asemenea, în zilele următoare sunt aproximativ 1.000 de persoane în fiecare zi. (…) Din fericire lucrurile decurg cât se poate de normal. (…) Am considerat că la acest moment activitatea este una care se desfășoară în condiții bune și sperăm ca și mai departe lucrurile să evolueze cât se poate de bine. (…) Este practic același tip de activitate doar că este organizat particular în ceea ce privește programarea, modalitatea de programare este diferită. În rest sunt activități cunoscute deja de cel puțin două luni, de când am început activitatea de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță în timpul unei vizite de lucru de miercuri la Centrul de vaccinare Romexpo din Capitală.

Ad in title

Ce se întâmplă cu locurile rămase libere în platforma de programare, dacă profesorii deja programați aleg să se vaccineze în campania adresată lor

Întrebat ce se va întâmpla cu locurile din platfoma de programare în cazul în care unii profesori deja programați aleg să se vaccineze în cadrul campaniei de vaccinare dedicate cadrelor medicale, col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat: ”Acele locuri vor fi disponibile pentru celelalte categorii de persoane eligibile etapei a doua. Din acest punct de vedere, practic, această realocare se va face automat, practic se anulează programarea pe care persoana respectivă o avea făcută.”

Gheorghiță: Personalul didactic rămâne eligibil pentru vaccinare pe toată perioada campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a mai precizat că personalul didactic, făcând parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, rămâne eligibil pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus pe toata perioada campaniei.

”Personalul didactic, după cum știm, face parte din personalul care deservește activități esențiale, de aceea profesorii vor rămâne eligibili pe toată perioada campaniei de vaccinare și în momentul în care vor dori să se vaccineze vor putea face acest lucru. Însă această este o activitate particulară pe care o organizăm la acest moment pentru că este important să prindem fereastra oportună din acest punct de vedere”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedent79.200 doze de vaccin Moderna au sosit în țară
Articolul următor3.337 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2