Germania cere teste PCR negative la intrarea în țară pentru toți călătorii

0
9

Guvernul central şi cele 16 landuri federale germane au decis ca toți călătorii care vor să intre în Germania să prezinte teste PCR cu rezultate negative, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc.

Decizia a fost luată după o reuniune de peste 11 ore, care s-a prelungit mult după programul prevăzut iniţial şi în urma căreia au fost înăsprite restricţiile ce vizează viaţa publică şi activitatea economică în contextul evoluţiei celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Măsura obligativității generale de realizare a unui test la intrarea în ţară înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

Decizia privind călătoriile în străinătate este legată de polemica suscită de deplasările din vacanţa de Paşte în Mallorca, al căror număr a cunoscut o creştere uriaşă după ce autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc, o decizie care elimină obligativitatea prezentării unui test PCR negativ şi intrarea automată în carantină.

”Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test ”înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite, potrivit Agerpres.

Angela Merkel a admis că în Mallorca există complexuri turistice deschise – contrar Germaniei -, dar a precizat că guvernul Insulelor Baleare a modificat restricţiile şi ar putea să o facă din nou în următoarele zile. Ea a precizat că guvernul german urmăreşte cu atenţie situaţia din insule şi posibilele „riscuri”, printre care a semnalat apariţia variantei de coronavirus detectată în Brazilia.

Autorităţile germane au scos, pe 12 martie, Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc (alături de alte cinci comunităţi autonome spaniole), fapt ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

Articolul precedentStudiu: Copiii sub 10 ani au niveluri mai mari de anticorpi după trecerea prin boala COVID-19
Articolul următorSecţia de Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii