GCS: Un singur pat ATI liber pentru bolnavii COVID-19

0
370
sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență/Facebook

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că la  nivel național este disponibil un pat liber de ATI, în București, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, dumincă, la nivel național există 1.754 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 167 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Totodată, 1.868 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se arată în comunicarea GCS.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: 5.293 de cazuri noi de persoane infectate. Câte teste s-au făcut
Articolul următorCâte unităţi de învăţământ își vor desfășura cursurile cu prezență fizică, începând de luni