GCS: Toți cei care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID-19 au asigurată și doza de rapel

0
77

Grupul de Comunicare Strategică(GCS) informează, vineri, că persoanele care au efectuat prima doză de vaccin anti-COVID-19 au asigurată și a doua doză (rapelul), astfel că nu mai trebuie să se înscrie pe platforma informatică pentru a doua doză. Precizările vin după ce mai mulți români, care s-au vaccinat cu prima doză, s-au plâns că nu au mai prins locuri să se înscrie pentru rapel.

„A doua doza de rapel este asigurată pentru toate persoanele care au primit prima doză. Având în vedere ritmul vaccinărilor și scăderea numărului de doze livrate de furnizor la data de 18 ianuarie cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment există o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele trei săptămâni și numărul dozelor existente în stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru Romania, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completă de vaccinare pentru fiecare persoană”, se arată într-un comunicat al GCS.

„Conform precizărilor din prospect și ale OMS, efectuarea rapelului poate fi realizată în intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde conform studiilor până la 42 de zile, fără afectarea eficacitatii”, mai precizează sursa citată.

„Persoana este anunțată, în mod automat, când este programată la rapel și nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, a transmis GCS.

Articolul precedentMăsurile de relaxare în Capitală sunt reversibile în orice moment. Avertismentul șefului DSU
Articolul următorCoronavirus: Comisia Europeană cere explicaţii de la Pfizer pentru întârzierile în livrarea vaccinurilor