GCS: Șase paturi libere la ATI pentru pacienții COVID în București. Care este situația la nivel național

0
47

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, că, la acest moment în Capitală mai sunt doar șase locuri libere în secțiile ATI COVID, iar la nivel național mai sunt disponibile 16 paturi ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„În data de 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, potrivit unui comunicat al GCS.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

„La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere la acest moment”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Bihor – 1
  • Brașov -2
  • București – 6
  • Buzău – 1
  • Constanța- 3
  • Dolj 1
  • Hunedoara – 1
  • Sibiu 1
Articolul precedentAproape 1.000 de pacienți internați la ATI, dintre care 20 sunt copii. Bilanțul GCS
Articolul următorINSP: 3.286 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 1.530 cu Delta