GCS: Niciun pat liber la ATI pentru pacienții COVID-19 la nivel național

0
134
Foto: doc.ro

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, la acest moment, la nivel national nu mai este disponibil niciun loc liber în secțiile ATI COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 19 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.635 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 182 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, potrivit unui comunicat al GCS.

La acest moment, 1.805 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 347 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

“Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Articolul precedentGCS: 1.805 pacienți, dintre care 36 de copii, internați la ATI. Au fost înregistrate 574 decese
Articolul următorOrdinul privind aprobarea Ghidului de management al diabetului zaharat, în Monitorul Oficial