GCS: Modul în care se calculează coeficientul infectărilor la 14 zile

0
304

Grupul de Comunicare Strategică explică faptul că incidenţa de răspândire a infectărilor cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcţie de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem şi nu în funcţie de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare şi apoi este comunicată public.

GCS arată, într-un comunicat, modul în care se calculează indicele de incidenţă la 14 zile, respectiv coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori.

Conform GCS, cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13,00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată şi care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidenţă raportat la ultimele 14 zile, Direcţiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcţie de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

„Astfel, incidenţa de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcţie de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, şi nu în funcţie de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare şi apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta. Evidenţa cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicaţia informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare şi, ulterior, constatate rezultatele pozitive”, spune GCS.

Articolul precedentO nouă serie de măsuri draconice intră în vigoare sâmbătă în Europa (sinteză AFP)
Articolul următorMai mulți oameni de știință avertizează asupra pericolului ideii de imunitate colectivă la COVID-19