GCS: La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere pentru pacienții COVID

0
180
Foto: doc.ro

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, la acest moment, la nivel national nu există niciun pat liber în secțiile ATI COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

“În data de 1 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.745 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, potrivit unui comunicat al GCS.

La acest moment, 1.876 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 392 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

“La  nivel național, la acest moment  nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

“Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Articolul precedentGCS: 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 1.876 de pacienți
Articolul următorȘase pacienți infectați cu SARS-CoV-2 transferați în patru unități medicale din Germania