Gabriela Roman: Coronavirusul este mult mai agresiv la o persoană cu diabet

0
171

Gabriela Roman, președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a declarat că infectarea cu noul coronavirus nu este neapărat mai frecventă la persoanele cu diabet, dar prezența lui poate să determine o evoluție mai severă a bolii. Și asta fie prin faptul că virusul este mult mai agresiv la o persoană cu diabet, fie din cauza prezenței complicațiilor diabetului care se suprapun peste această infecție.

Gabriela Roman a explicat, în cadrul Conferinței “DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19””, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, că un lucru important în această perioadă este menținerea controlului glicemic, iar măsurile recomandate trebuie să fie aplicate „mai cu sfințenie și mult mai constant”.

Pe lângă menținerea controlului glicemic, Gabriela Roman a precizat că trebuie respectate recomandările generale, precum evitarea locurilor aglomerate.

“Să ieșim cât mai puțin afară în contact cu alte persoane, plimbările în apropierea casei sunt recomandate, dar să nu intrăm în contact cu alte persoane, să aplicăm regulile de spălat pe mâini, dezinfecția suprafețelor, obiectelor, inclusive ochelarii. Destul de multă vreme de acum încolo va trebui să le aplicăm”, a adăugat Gabriela Roman.

În ceea ce privește spălatul pe mâini, Gabriela Roman a spus că acesta trebuie să se facă frecvent, cu săpun, fără să se folosească clor sau spirt, pentru că pielea bolnavului de diabet trebuie să rămână intactă.

“Aveți mare grijă ca înaintea medicației și măsurării glicemiei să aveți mâinile spălată cu apă și săpun”, a adăugat Gabriela Roman.

Explicațiile au fost oferite în cadrul Conferinței „DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Conferința este oferită și de Sănătatea Press Group, în calitate de producător de conferințe online și transmisă live pe platforma conferinte-live.ro, precum și pe site-urile RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV.

Articolul precedentAlte 15 decese cauzate de coronavirus în România
Articolul următorAlte 491 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în România