Funcționare în regim de urgență pentru spitalele din Paris

0
137
Foto: gestion.pe

Spitalele din regiunea Parisului funcţionau joi în sistem de urgenţă, concediile personalului fiind anulate iar operaţiile neesenţiale anulate, în condiţiile în care pacienţii cu coronavirus reprezintă aproape jumătate dintre toţi pacienţii din unităţile de terapie intensivă.

Autorităţile sanitare au raportat miercuri o creştere record a infectărilor cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproape 19.000 de cazuri suplimentare raportate, în timp ce numărul celor aflaţi la terapie intensivă la nivel naţional este de aproximativ 1.400, niveluri observate ultima dată la sfârşitul lunii mai.

„Având în vedere presiunea asupra locurilor la terapie intensivă şi a paturilor de spital, am cerut instituţiilor medicale din regiune să îşi activeze planul de urgenţă pentru a mobiliza toate resursele şi anticipa situaţia din zilele următoare”, a declarat directorul serviciilor de sănătate din regiunea Parisului, Aurelien Rousseau, pe contul său de Twitter.

În urmă cu două zile, Rousseau a declarat că numărul pacienţilor cu COVID-19 de la terapie intensivă a crescut deja cu peste 40% şi le-a cerut cetăţenilor să reducă interacţiunile, deoarece aceasta este singura modalitate de a reduce infectările şi de a scădea presiunea asupra sistemului spitalicesc, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că sunt necesare mai multe restricţii de mişcare pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, deşi a reiterat că o carantină generală nu este luată în calcul.

Postul de radio France Inter a informat joi că în Lyon, Lille, Grenoble şi Saint-Etienne va fi instituită alertă maximă de COVID-19, deschizând calea pentru noi restricţii cu scopul reducerii răspândirii coronavirsului în aceste oraşe.

Parisul şi Marsilia sunt deja în alertă maximă ceea ce a condus la închiderea barurilor din capitală timp de două săptămâni iar restaurantele au fost nevoite să stabilească noi protocoale sanitare pentru a rămâne deschise.

Franţa se află pe locul nouă la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de decese legate de COVID-19 (32.445).

Articolul precedentHotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României va fi modificată
Articolul următorAu fost stabilite excepțiile de la carantina impusă persoanelor care sosesc în România din zonele de risc