Frunzele de maslin scad colesterolul si hipertensiunea arterial

0
178

Rezultatele studiului au relevat ca administrarea unui supliment zilnic de extract de frunze de maslin, in doze de 1000 mg, a contribuit la scaderea presiunii sangelui, sistolica si diastolica, cu 11 mmHg, respectiv 5 mmHg, pe parcursul a 4 saptamani de tratament.

Cercetatorii au folosit 20 de gemeni identici cu presiune a sangelui ridicata, pentru efectuarea analizelor. Acestora li s-au administrat capsule placebo si capsule continand concentratii de 500-1000 mg din extractul de frunze de maslin, EFLA943. Specialistii au folosit gemeni identici pentru a elimina neclaritatile ce ar putea fi cauzate de variatiile genetice dintre persoane diferite. Dupa opt saptamani de tratament, cercetatorii au observat o scadere semnificativa a presiunii arteriale si a colesterolului.

Cercetatorii au indicat ca o substanta din frunzele de maslin, numita oleuropeina, ar putea fi responsabila de beneficiile observate, precum si polifenolii, care actioneaza ca antioxidanti, neutralizand radicalii liberi si speciile reactive de oxigen.

Studiul desfasurat a confirmat cercetarile anterioare ca extractul din frunze de maslin, EFLA943, are proprietati antihipertensive, daca este luat in doze de 1000 mg pe zi.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentMedici straini, interesati sa lucreze la IBCvT Targu Mures
Articolul următorAtentie la medicamentele antipsihotice