Franța: Vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare, recomandată de Consiliul ştiinţific

0
38

Consiliul ştiinţific al Franţei, care consiliază Guvernul de la Paris în gestionarea crizei sanitare pe durata pandemiei de COVID-19, recomandă „vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare” în cadrul măsurilor avute în vedere pentru a stopa răspândirea rapidă a variantei Delta a noului coronavirus, mult mai contagioasă, relatează AFP.

Guvernul francez lucrează la un proiect de lege care ar putea fi adoptat până la sfârşitul lunii iulie şi care include această obligaţie, aflată la originea unor dezbateri în Franţa, pe fondul penuriei de personal în căminele de bătrâni şi în spitale.

Consiliul ştiinţific consideră că vaccinarea obligatorie „ar putea fi extinsă la alte categorii, precum ‘îngrijitorii’, personalul care lucrează în domeniul serviciilor personale şi toţi angajaţii (non-sanitari) expuşi şi care reprezintă un risc pentru alţii”.

Ad in title

Membrii acestui consiliu sunt îngrijoraţi din cauza unei rate de acoperire vaccinală încă „prea scăzută” în rândul personalului din sectorul medico-social aflat în contact cu persoanele în vârstă şi cu dizabilităţi, subliniind că „doar 40% din personalul” caselor de bătrâni ar fi vaccinat.

Consiliul şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu nivelul de vaccinare în rândul persoanelor de „peste 60 de ani şi al celor cu risc între 40 şi 60 de ani” şi al „tinerilor cu risc, în special obezi”, în condiţiile în care „conform celor mai recente date disponibile, doar 50% dintre acestea ar fi vaccinate”.

El recomandă „măsuri restrictive parţiale” în zonele geografice cele mai afectate, „inclusiv în iulie şi august”.

Răspândirea variantei Delta, identificată iniţial în India, afectează în mod special Franţa: această variantă mai contagioasă reprezintă deja „aproape 50%” din numărul noilor cazuri de COVID-19, a declarat vineri ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran.

Articolul precedentCare sunt primele zece localități cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală
Articolul următorEMA recomandă introducerea inflamaţiilor cardiace în prospectul vaccinurilor produse de Pfizer şi Moderna