Fonduri europene pentru modernizarea maternității „Buna Vestire” din Galați

0
95

Primăria municipiului Galaţi a semnat un nou contract de finanţare europeană, în valoare de 8,6 milioane de lei, pentru modernizarea Maternităţii „Buna Vestire”, în care sunt vizate lucrări la trei dintre corpurile de clădire, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba de pavilionul ginecologie şi ATI, corpul administrativ şi corpul pentru centrală, în care se vor face lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri şi la sistemul de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calităţii aerului interior, lucrări de modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri şi măsuri conexe.

Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023.

Valoarea totală a proiectului este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

Primăria municipiului Galaţi mai are în implementare la Maternitatea „Buna Vestire” un alt proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriului.

Totodată, în luna iunie a fost semnat şi un contract de finanţare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unităţii cu echipamente şi consumabile medicale în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Articolul precedentIsrael: Peste 10.000 cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată după luna ianuarie
Articolul următorGindrovel Dumitra, despre pacienții care cer certificat de vaccinare anti-COVID fără imunizare