FNPMF si SNMF solicita Ministerului Sanatatii o dezbatere publica pe tema Contractului-Cadru

0
31

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie si Societatea Nationala de Medicina Familie solicita Ministerului Sanatatii organizarea unei dezbateri publice privind proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale si a Contractului-cadru, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

Proiectul reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015,

„Consideram ca termenul de numai 10 zile de la publicarea proiectului de act normativ in care publicul poate face comentarii este nejustificat de scurt. Trebuie avut in vedere ca prin proiectul de act normativ sus-mentionat se abroga Hotararea de Guvern 117/2013 (Contractul-cadru 2013-2014) iar schimbarile aduse de noua Hotarare de Guvern sunt de o importanta semnificativa pentru modul de functionare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate si pentru accesul pacientilor la serviciile de sanatate.

Ad in title

Pentru a asigura o analiza substantiala de catre public a acestui proiect de act normativ, referitor la Contractul-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015, am solicitat prelungirea termenului de depunere a comentariilor si propunerilor la maximul de 30 de zile prevazut de Legea 52/2003 republicata”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Mai mult decat atat, reprezentantii medicilor de familie subliniaza faptul ca proiectul privind Contractul-cadru pe 2014-2015 nu contine aproape niciuna din reglementarile agreate in discutiile anterioare cu autoritatile, ca s-au acentuat sanctiunile din contract si ca institutia dialogului nu a fost respectata. in opinia medicilor de familie, in noul Contract-cadru „persista in schimb nenumarate ambiguitati pe care le-am amendat, argumentat ulterior si care au creat reale prejudicii activitatii si imaginii specialitatii de medicina familiei”.

Articolul precedentMedicii rezidenti asteapta bursele promise de autoritati
Articolul următorNicolae Banicioiu este noul ministru al Sanatatii