FNPMF recomandă medicilor de familie negocierea unor clauze suplimentare pentru tratarea pacienților COVID

0
46

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie dă asigurări că pacienții care suferă de COVID-19, atât din punct de vedere medical dar mai ales din punct de vedere birocratic, vor continua să fie ajutați de medicii lor de familie, cu sau fără contractul pe care Guvernul încearcă să îl impună cabinetelor.

“Înțelegem situația epidemiologică, știm presiunea existentă pe colegii noștri din spitale și din sistemul de ambulanță. Suntem prezenți și implicați, ne ajutăm colegii și pacienții zi de zi deja de opt luni, de la începutul pandemiei. Lipsa circuitelor, lipsa paturilor de ATI, resursa umană insuficientă din spitale, ambulanță și DSP nu sunt rezolvate însă prin aruncarea tuturor pacienților pozitivi fără evaluare în brațele medicilor de familie și forțarea cabinetelor de medicina familiei să încheie contracte revoltătoare și abuzive cu casele de asigurări”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, reprezentanții FNPMF solicită Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate revocarea Ordinului nr. 1.822/1.105/2020 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. IV alin. (2) și (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 180/2020.

Ad in title

“Solicitarea de revocare are natura unei plângeri prealabile necesare pentru formularea acțiunii in anularea ordinului menționat și reprezintă un pas obligatoriu pentru formularea acestei acțiuni, conform Legii contenciosului administrativ. În același timp Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie recomandă patronatelor medicilor de familie, precum și cabinetelor de medicina familiei să solicite caselor de asigurări de sănătate județene și a municipiului București, precum și casei de asigurări de sănătate AOPSNAJ negocierea unor clauze suplimentare, în temeiul prevederilor Ordinului 1822/1105/2020, anexa 2, cap XII – Alte clauze – în cuprinsul contractelor pot fi prevăzute clauze suplimentare, negociate între părțile contractante. Până la finalizarea negocierii clauzelor suplimentare, precum și până la revocarea sau refuzul revocării Ordinului nr. 1.822/1.105/2020, cabinetele de medicina familiei își rezervă dreptul de a nu semna contractele propuse de casele de asigurări de sănătate județene și a municipiului București, respectiv AOPSNAJ”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Reprezentanții FNPMF susțin că ”pacienții noștri vor continua să fie îngrijiți de noi, medicii lor de familie, care le-am fost alături zi de zi și în acest an, înainte de pandemie și în timpul pandemiei, pentru toate problemele lor de sănătate”.

Articolul precedentPrefectul Capitalei: S-a decis menţinerea măsurilor împotriva coronavirusului
Articolul următorGCS: Alte 4.041 de cazuri zilnice de persoane infectate. 916 pacienți, la ATI