Florin Cîțu: Am putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie

0
17

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că este posibil ca ținta propusă pentru vaccinarea populației să fie atinsă mai devreme de luna septembrie, dacă se păstrează calendarul de livrare a vaccinului. O condiție este ca și populația să meargă să se vaccineze.

”În luna aprilie vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccine, vom crește numărul de persoane vaccinate la 100.000 sau capacitatea de a vaccina 100.000 de persoane zilnic. Faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Am avansat lucrurile cu o lună de zile, dar totul depinde de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul.

Pe de altă parte, premierul Cîțu a mai spus că în spațiul public au fost informații ”puţin confuze” și că este pregătit să se consulte și cu specialiștii PSD.

”Am văzut în spaţiul public şi în special la cei de la PSD, la Opoziţia politică, mesaje puţin confuze. Pe de-o parte, acum câteva luni de zile ne spuneau că suntem prea relaxaţi şi că România este singura ţară din UE relaxată, acum vin şi ne spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă, este momentul să stăm toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru români, pentru sănătatea românilor”, a mai subliniat Cîțu.

Articolul precedentMisiune de asistenţă umanitară: 1,5 tone de echipamente de protecţie sanitară, pentru Republica Moldova
Articolul următorUngaria ar putea începe relaxarea măsurilor anti-COVID la sfârșitul lunii mai