Florin Cîțu: România are astăzi cea mai mică rată de infectare cu SARS-CoV-2 din Europa

0
103

Premierul Forin Cîțu a declarat marți că, în acest moment, România are cea mai mică rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din Europa.

În ceea ce privește personalul medical care nu dorește vaccinarea anti-COVID-19, premierul a precizat, în cadrul unor declarații de presă de marți, că în acest caz s-a propus testarea persoanelor în cauză cu plata testelor de către acestea.

Întrebat dacă și România ia în calcul măsura vaccinării obligatorii a cadrelor medicale, așa cum au vehiculat autoritățile din Grecia și Franța, premierul Cîțu a precizat: ”România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa. Începem cu partea pozitivă. În ceea ce privește vaccinarea în rândul personalului medical, știți foarte bine că noi avem propunerea ca să fie testați cei care nu vor să se vaccineze și să plătească pentru teste. Aceasta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătății.”

Ad in title

Florin Cîțu a menționat că, deocamdată, nu se știe de când va intra în vigoare măsura și că trebuie să se discute cu Ministerul Sănătății.

Articolul precedentEXCLUSIV Dr. Relu Cocoș: SARS-CoV-2 va continua să se replice în gazdele umane la nivel global
Articolul următorHotărârea privind înființarea Spitalului Orășenesc Victoria, publicată în Monitorul Oficial