Premierul Florin Cîțu a declarat că este nevoie să se aloce din ce în ce mai multe resurse pentru investițiile din domeniul sanitar pentru a se evita pe viitor o altă tragedie ca cea de la Institutul Matei Balș de vineri dimineață.

Mai mult, oficialul le-a cerut angajaților din administrația publică de sănătate să își facă treaba și să nu mai existe puncta vulnerabile care să ducă la astfel de tragedii.

”Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut prezența și astăzi. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar anul trecut au fost alocate aproape 65 de miliarde de lei, adica 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte din acești bani au fost alocați investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 95% din resurse doar pe salarii și sporuri. Este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții pentru a evita astfel de tragedii în viitor. Pe lângă aspectul penal, există o anchetă penală, există și o echipă complexă pe care am constituit-o, Corpul de Control al Ministerului Sănătății, care va prezenta un raport preliminar, dar aștept concluziile finale și să avem și pașii pentru perioada următoare. S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge! Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, Inspecțiile Județene de Sănătate, Inspecțiile de Control ale Ministerului Sănătății, le spun ieșiți din birou și făceți-vă treaba! Altfel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România fiecare angajat din sectorul public să își facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește tragedia de la Institutul Matei Balș, Florin Cîțu a menționat că intervenția a fost rapidă și eficientă.

”Am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situația. Cred, și o spun din nou, că intervenția a fost eficientă, rapidă, și dacă nu ar fi fost așa am fi avut o altă situație. Deci lucrurile au fost ținute sub control imediat.”, a mai precizat Florin Cîțu.