Florin Cîțu, despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19

0
76

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că România e pregătită să facă față valului 4 al pandemiei de COVID-19 în contextul în care în prezent țara noastră are la îndemână vaccinul împotriva coronavirusului, iar populația se poate vaccina oricând și oriunde.

”(…) diferența față de valul 3 e că acum ne putem vaccina oricând, oriunde, cu orice tip de vaccin. În valul 3 încă aveam puține doze. Acum e o diferență vitală. Vaccinul e singura soluție, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîțu.

Oficialul a mai spus că nu se va renunța la capacitățile pe care România le are pentru COVID-19 și speră ca Ministerul Sănătății să fi ținut cont de recomandările făcute în valul trei astfel încât într-un eventual val patru lucrurile să fie mult mai ușor de gestionat.

Ad in title

”Vreau să vă aduc aminte că, încă din timpul valului 3 și pe parte a de final a valului 3, am spus foarte clar că nu vom renunța la capacitățile noastre pentru COVID. Am spus și că vreau să avem un sistem creat prin care să putem transfera rapid, dacă e nevoie, din sistemul non-COVID în sistemul COVID paturi în secțiile ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătății a ținut cont de ce am spus atunci și o să fie pregătit pentru valul 4”, a subliniat premierul Cîțu.

În ceea ce privește ritmul tot mai lent al campaniei de vaccinare în țara noastră, Cîțu a precizat că „vaccinul nu e obligatoriu”.

În același timp, oficialul a mai spus că trebuie să fie luați în calcul toți indicatorii, nu doar persoanele vaccinate, și că ”Guvernul României a făcut tot! Vaccinarea nu e obligatorie în România, dar dacă suntem responsabili trebuie să ne vaccinăm”.

Articolul precedentINSP: 64% din totalul deceselor asociate COVID-19, înregistrate în cinci județe, în săptămâna 5-11 iulie
Articolul următorAjutor umanitar pentru Vietnam: România trimite peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID AstraZeneca