Florin Cîțu: Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1.000.000. Lucrurile vor merge mai rapid de acum

0
31

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, în contextul imunizării în România a persoanei cu numărul un milion cu vaccin împotriva COVID-19, că acest moment arată că vaccinarea împotriva noului coronavirus în țara noastră se desfășoară în condiții bune, mai ales dacă se are în vedere că la începutul campaniei de vaccinare se estima atingerea acestui prag la sfârșitul lunii martie.

”Un moment la care, în 27 decembrie, ne uitam și ne doream să vină cât mai repede. A venit, iată. Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1.000.000, lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ținta inițială era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape, dacă ne amintim că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze de vaccin la sfârșitul lui martie. Iată doar în martie vom primi 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală. Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna în primele trei locuri, și ne asigurăm că va rămâne așa”, a declarat premierul Cîțu miercuri la Spitalul Universitar din București, acolo unde s-a și realizat vaccinarea anti-COVID a persoanei cu numărul 1.000.000.

Cu acest prilej, premierul a ținut să sublinieze încă o dată faptul că măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe și că nu este încă momentul să ne relaxăm.

Ad in title

”În același timp, trebuie să readuc aminte că dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie trebuie să păstrăm în continuare și să respectăm toate regulile impuse, purtatul măștii în spațiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și care nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm masca în spațiul public și fac un apel și la Ministerul Afacerilor Interne să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să își facă treaba. Văd peste tot oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment. Nu ne putem relaxa în acest moment”, a mai subliniat Florin Cîțu.

Articolul precedentUpdate: Persoana cu numărul 1.000.000, o femeie în vârstă de 86 de ani, a primit vaccinul anti-COVID
Articolul următorEXCLUSIV Care sunt semnele sindromului inflamator multisistemic în cazul copiilor vindecați de COVID-19