Fisura anala, o afectiune intalnita la aproximativ 50% dintre romani

0
8

Fisura anala este una dintre cauzele cele mai frecvent intalnite la pacientii care se prezinta intr-o clinica de proctologie.

Pericolul major al fisurii anale este ca atunci cand nu este tratata la timp se poate croniciza. Pe langa infectii pot aparea sangerari in regiunea respectiva insotite de anemie, tulburari de nutritie, oboseala, irascibilitate. De altfel, fenomenele psihice sunt des intalnite la bolnavii cu fisuri anale. in ceea ce priveste diagnosticul, acesta este extrem de simplu de pus intrucat nu necesita aparatura speciala. Potrivit dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generala la Clinica Chirurgie Generala si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni , este de ajuns sa se depliseze anusul pentru ca rana sa se faca vizibila la nivelul marginii anale.

Care este factorul de risc principal in aparitia fisurilor anale ne-a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generala la Clinica Chirurgie Generala si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Ad in title
Articolul precedentLeucemia si melanomul ar putea fi tratate cu ajutorul unei substante stupefiante
Articolul următorPrima clinica de recuperare medicala finantata cu credit bancar cu dobanda zero