Fistula anala, o complicatie a unei afectiuni anale

0
30

Fistula anala reprezinta o complicatie a altei afectiuni, precum fisura anala. Mai exact, apare un canal numit fistula perianala si care sapa infectia, dupa cum a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie general in cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Simptomele fistulei anale: La nivelul zonei anusului exista o percetie a unei tumefieri, o durere cu un caracter de zvacnire. Şi asta deoarece intr-un spatiu inchis se acumuleaza o colectie purulenta. Odata cu cresterea acesteia apare si senzatia de tensiune, dar si o stare de subfebra sau febra. in astfel de cazuri, persoana in cauza trebuie sa se prezinte de urgenta la medicul specialist.

Dr. Gabriel Mitulescu atrage atentia si asupra medicatiei prescrise de unii medici. Potrivit specialistului, a€œcea mai mare greseala se face atunci cand pacientului i se prescriu antibiotice. Acestea nu ajung in zona respectiva si atunci abcesul e cautat sa fie rezolvat de organismul propriu si acesta stie ca trebuie sa evacueze puroiul undeva. Deci corpul incearca sa evacueze puroiul si fie infectia se mareste si ajunge in spatiul latero – atero – anal si rectal, unde urmeaza sa se formeze o colectie mai mare, fie ajunge sa eclateaze spontan la tegumente aparand orificiul extern al viitorului traiect fistulosa€œ.

Ad in title
Articolul precedentAPMGR: Introducerea taxei clawback este o eroare fiscala
Articolul următorLadislau Ritli anunta introducerea taxelor clawback si payback