Finanţare de 65 de milioane lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului ”Bagdasar-Arseni” Bucureşti

0
62

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o finanţare de 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” Bucureşti, care realizează anual 8.000 de intervenţii chirurgicale.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 5 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii ”Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti»”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a sălilor de operaţii ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

Ad in title

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenţii chirurgicale.

Articolul precedentSRATI, asistență medicală continuă la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti
Articolul următorPropunere de includere în Codul penal a ultrajului împotriva personalului medical, făcută de Streinu-Cercel