Festivitatea de absolvire a promoției 2023 UMF „Iuliu Hațieganu”: Mesajul profund transmis de dr. Tudor Codreanu (VIDEO)

0
184
captura video: dr. Tudor Codreanu
Protocol devenit tradiție: în fiecare an, la festivitatea de absolvire, UMF „Iuliu Hațieganu” invită un absolvent de excepție al universității clujene.
În acest an a venit pentru a fi alături de noua generație de medici români, tocmai din Australia, dr. Tudor Codreanu, pentru a le adresa în persoană, mesajul său pentru #promoția2023.
Dr. Tudor Codreanu a absolvit Facultatea de Medicină în anul 1993 iar în 1999 și-a început cariera în medicină de urgență în Scoția, devenind Șeful secției de profil a Spitalului Dr. Gray’s din Elgin. În paralel, a obținut specializarea în medicina dezastrelor la Università degli Studi del Piemonte Orientale din Italia, urmată de un doctorat în acest domeniu la The University of Western Australia. Din 2009, locuieşte în Australia, unde și-a continuat cariera în medicină de urgență dar și în cea a dezastrelor.
În timpul pandemiei a fost numit comandant al Centrului de Coordonare a Incidentelor în Australia de Vest, adaugând și funcţia de comandant al Diviziei de Asistenţă medicală de urgenţă în regiunea Pacificului de Sud-Est pentru misiuni complexe, Australia de Vest.
A fost primul australian care s-a urcat la bordul vasului Diamond Princess în Yokohama (Japonia) de unde a condus repatrierea a 200 de australieni și mai apoi a organizat și supravegheat carantina lor în Darwin, Northern Territory.
În noiembrie 2022, a fost numit director al nou înființatei Disaster Management and Response Division din Ministerul Sănătății, misiune despre care Tudor Codreanu menționează: „Rolul este foarte simplu – de a pregăti un stat de zece ori mai mare decât Marea Britanie, dar în care trăiesc numai 2,5 milioane de suflete, pentru orice dezastru.”
„Medicina nu este doar un loc de muncă, este o vocație a cărei chemare ați simțit-o cu mult înainte să intrați în primul laborator de anatomie. Medicina și Farmacia cer un angajament pe tot parcursul vieții.
Drumul pe care îl aveți în față nu este deloc ușor, ziua nu se termină la 05 p.m. și vă mai spun un secret: dacă în timpul sesiunii ați simțit că nu sunt destule ore într-o zi, de azi începând veți simți astfel în fiecare zi iar faptul că nu mai am păr pe car vă poate da un indiciu…
Chiar dacă azi sărbătoriți terminarea facultății, veți continua să studiați știința medicală o viață întreagă: vă rog să căutați oportunități de educație continuă și dezvoltare profesională, să fiți la curent cu tot ce este nou, cu tot ce este progres medical. Medicina evoluează constant și este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să rămânem actuali și informați”  – le-a transmis specialistul, tinerilor medici.
Articolul precedentGuvernul aprobă programe naționale pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie
Articolul următorAplicație mobilă destinată persoanelor cu dizabilități din centre rezidențiale sau spitale de psihiatrie