Femeile, avertizate cu privire la riscuri atunci cand isi fac implanturi mamare

0
16

Oficialii americani din domeniul sanatatii doresc ca femeile care se supun interventiilor de implanturi mamare sa primeasca avertizari mai puternice si mai multe detalii despre posibilele riscuri si complicatii ale acestor proceduri. Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite spune ca producatorii ar trebui sa adauge un avertisment evidentiat de o caseta, cel mai grav tip de avertisment din sistemul american, informatiilor oferite femeilor care iau in considerare implantul mamar. 

De asemenea, agentia recomanda pacientilor sa completeze o lista pentru a se asigura ca acestia inteleg toate efectele secundare posibile ale implanturilor, precum cicatricile, durerea post-operatorie si chiar o forma rara de cancer. 

 

Ad in title

Femeile, insuficient informate despre aceasta procedura 

 

„Am fost sesizati de multe femei ca nu au fost pe deplin informate in legatura cu riscurile interventiei atunci cand au luat in considerare implanturile mamare”, a explicat FDA intr-o declaratie publica. De asemenea, agentia cere companiilor sa explice ca implanturile mamare necesita adesea interventii chirurgicale repetate si ca nu ar trebui considerate dispozitive care sa reziste pe tot parcursul vietii. Aproximativ 20% dintre femeile care apeleaza la implanturi din motive cosmetice trebuie sa le elimine dupa 8-10 ani, potrivit FDA. 

Noua propunere este cea mai recenta incercare a FDA de a gestiona problemele de siguranta prezentate de dispozitivele utilizate in principal pentru marirea sanilor, cea mai frecventa procedura chirurgicala cosmetica din SUA. Aproximativ 400.000 de femei apeleaza la implanturi in fiecare an, dar dintre acestea doar 100.000 iau decizia in urma unei operatii provocate de cancer. 

in ultimii ani, FDA si autoritatile de reglementare din alte tari au constatat o legatura intre un tip rar de cancer si un anumit implant texturat. in iulie, FDA a cerut producatorului Allergan sa-si retraga implantul Biocell de la vanzare dupa ce acesta a fost asociat cu un risc crescut de aparitie a unui anumit tip de limfom. Compania a emis o revocare la nivel mondial pentru aceste implanturi, care fusesera deja interzise sau restrictionate la folosire in numeroase tari. 

intr-o problema separata, FDA a primit mii de sesizari din partea unor femei care invinovatesc implanturile pentru o serie de probleme de sanatate, inclusiv artrita reumatoida, oboseala cronica si dureri musculare. 

La inceputul anului, FDA a organizat o intalnire la care zeci de femei au cerut agentiei sa emita noi avertismente si restrictii in privinta implanturilor. Pozitia oficiala a agentiei este ca implanturile sunt, in principiu, sigure, atat timp cat femeile inteleg ca pot avea complicatii. insa, in urma intalnirii, agentia a anuntat ca femeile ar trebui sa obtina informatii mai explicite si mai inteligibile despre riscurile prezentate de implanturi.

Articolul precedentMai putine cazuri de rujeola
Articolul următorMulte persoane varstnice care iau de obicei medicamente consumasi alcool, arata un studiu