Federația Sanitas: „Salariații din Sănătate vor primi, luna aceasta, creșterea salarială prevăzută de O.U.G. 115, începând cu 1 ianuarie 2024”

0
401
Reprezentanții Federației Sanitas anunță concretizarea recentelor negocieri cu echipa guvernamentală printr-o creștere salarială chiar de la începutul acestui an:
„O.U.G. 115/2023 nu prevedea sursa de finanțare a creșterilor salariale de 5% legiferate începând cu luna ianuarie 2024 pentru angajații din Sănătate. În cazul salariaților din Asistență socială această problemă nu a existat, deoarece fondurile sunt asigurate direct din bugetul de stat.
La solicitarea instituțiilor medicale din țară și la sesizarea colegilor noștri – lideri SANITAS din țară, noi, federația, am adus în atenția premierului Marcel Ciolacu și această problemă, în cadrul negocierilor de luni, 5 februarie a.c.
Am cerut identificarea în regim de urgență a unei soluții!
Ca urmare, marți, 6 februarie, casele de sănătate județene au solicitat, deja, spitalelor date despre sumele necesare acordării creșterilor salariale.
În ultimă instanță, la presiunile SANITAS s-au găsit resursele financiare necesare, astfel că salariații din Sănătate vor primi luna aceasta creșterea salarială prevăzută de O.U.G. 115, începând cu 1 ianuarie 2024.
Știm că ceea ce s-a acordat prin O.U.G. 115 reprezintă o sumă foarte mică. De aceea, SANITAS continuă negocierile cu guvernanții pentru a ne asigura că promisiunea de creștere a salariilor cu 20% în 2024 va fi respectată” – precizează reprezentanții sindicali într-un comunicat recent.
Articolul precedentINSP: Care sunt semnele depresiei când ar trebui să beneficiați de sprijinul unui specialist
Articolul următorPetiție adresată Guvernului: Taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici