Federatia Sanitas: cadrele medicale au intrat in greva generala

0
20

Cadrele medicale au intrat astazi in greva generala, pe fondul cresterii nivelului de nemultumire ca urmare a punerii in aplicare a OUG 20 si 43/2016, potrivit unei informari a Federatiei SANITAS.

in perioada grevei generale, vor fi rezolvate urgentele, iar o treime dintre angajatii din sectorul sanitar va continua sa asigure asistenta medicala.

Federatia SANITAS solicita tuturor partidelor politice parlamentare sa isi asume repararea inechitatilor si „nedreptatilor inacceptabile” generate de cele doua ordonante de urgenta criticate – 20/2016 si 43/2016, intr-un timp cat mai scurt pentru a se debloca activitatea din sistemul sanitar public de stat.

Ad in title

Decizia declansarii grevei generale este sustinuta si de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania.

„Suntem alaturi de toate cadrele medicale care maine sunt in greva generala. Ca pacienti, cunoastem lipsa de personal si problemele cu care se confrunta intreg sistemul sanitar, probleme care ne afecteaza si pe noi. Desi avem nevoie de servicii medicale, intelegem ca situatia actuala i-a impins pe angajatii acestui sistem catre greva generala, insa ceea ce nu intelegem este reactia, sau mai bine spus, lipsa de reactie a autoritatilor. Sper ca in aceste momente extrem de delicate, autoritatile sa dea dovada de responsabilitate fata de cetatenii acestei tari si sa gaseasca solutii fiabile care sa vina in ajutorul pacientilor”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Articolul precedentUn an de la tragedia din Colectiv – SanatateaTV.ro este alaturi de familiile greu incercate
Articolul următorGreva generala, suspendata temporar