Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a devenit membra cu drepturi depline a Federatiei Internationale de Diabet. Evenimentul a avut loc pe data de 3 decembrie 2011, in Dubai, in cadrul celei de-a XXI-a sesiuni a Consiliului General al Federatiei Internationale de Diabet, manifestare ce a precedat cel de-al XXI-lea Congres al Federatiei Internationale de Diabet (Congresul Mondial de Diabet 2011).

Peste 60 de medici diabetologi din Romania au participat la acest eveniment de amploare, ce s-a desfasurat in perioada 4-8 decembrie 2011, la Dubai, in Emiratele Arabe Unite.

Congresul Mondial de Diabet 2011 a insemnat o moblizare generala a celor mai importanti diabetologi din lume la ora actuala. in cadrul evenimentului au avut loc numeroase sesiuni paralele, dezbateri, precum si sesiuni speciale adresate pacientilor, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, pentru Sanatatea TV

in cadrul manifestarilor din Dubai, conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu a candidat, in data de 3 decembrie 2011, la functia de vicepresedinte al Federatiei Internationale de Diabet , functie la care a fost desemnat in final un reprezentant al Chinei.

a€œin urma celui de-al XXI-lea Congres al Federatiei Internationale de Diabet s-a demonstrat inca o data ca Federatia Internationala de Diabet (IDF) reprezinta unul dintre cele mai mari ONG-uri la nivel mondial”, sustine conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu a apreciat si implicarea diabetelogilor din Cluj, care au sustinut o lucrare in plen in cadrul Congresului Mondial de Diabet si a tinut sa ii felicite pe toti cei 60 de diabetologi romani care au participat la acest eveniment.

La Congresul Mondial de Diabet 2011 din Dubai au participat aproape 15.000 de delegati din intreaga lume. Organizatorii au ales orasul Dubai ca loc de organizare din cauza faptului ca in ultimii ani cazurile de diabet sunt tot mai dese in Emiratele Arabe Unite, unu din cinci oameni din aceasta tara avand diabet.