FDA: Vaccinul Johnson & Johnson, eficiență de 85% împotriva formelor grave ale COVID-19

0
7

Administrația Americană pentru siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a emis, miercuri, documente care arată că vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19 este în general sigur și foarte eficient împotriva celor mai severe forme ale bolii, relatează AFP.

Eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale maladiei în SUA şi a fost de asemenea eficient împotriva formelor grave în proporţie de 81,7% în Africa de Sud şi 87,6% în Brazilia, unde există tulpini locale larg răspândite.

FDA a studiat independent rezultatele testelor clinice efectuate pe circa 40.000 de persoane în mai multe ţări.

„Analizele susţin un profil de securitate favorabil fără îngrijorări specifice de securitate identificate care ar putea împiedica emiterea unei autorizaţii pentru utilizare de urgenţă”, a scris agenţia. Această aprobare ar putea fi acordată încă de la sfârşitul acestei săptămâni în SUA.

În toate regiunile în care s-au efectuat testele clinice, eficacitatea vaccinului la 28 de zile după vaccinare a fost de 85,4% împotriva formelor severe ale maladiei.

În ceea ce priveşte formele moderate ale COVID-19, eficacitatea a fost de 66,1%.

Aceste date le confirmă pe cele comunicate anterior de compania farmaceutică, notează AFP.

Johnson&Johnson s-a angajat să transporte 100 de milioane de doze în SUA înainte de sfârşitul lunii iunie.

Acest vaccin este aşteptat în mod special întrucât prezintă două avantaje care nu sunt deloc de neglijat în materie de logistică: nu necesită decât o singură doză şi poate fi stocat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia.

Articolul precedentSJU Ploiești: Echipamente pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, într-un proiect de peste opt milioane lei
Articolul următorGuvern: România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova