FABC asigură pacienților oncologici care au nevoie de internare de zi kituri de protecție

0
230

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a desfășurat, începând cu dată de 20 martie 2020, o campanie de sprijinire a demersului de limitare a infecției cu COVID-19 în rândul pacienților oncologici, care accesează serviciile de asistență medicală în perioada de epidemie, prin servicii de informare si consiliere prin Call Center dedicat – 021 253 05 91, dar și prin furnizarea de echipamente de protecție, informează FABC printr-un comunicat de presă.

În momentul sosirii pacientului în spital și admiterii pentru spitalizare de zi, acestuia i se asigura un kit de protecție format din mască chirurgicală, mănuși chirurgicale sterile, dezinfectant, halat protecție.

Prima etapă a campaniei, constând în sponsorizarea cu kituri pentru 20.000 de pacienți din 13 centre din țară a avut loc în perioada 20 martie-16 aprilie. În 7 centre au fost oferite și 300 viziere pentru protecția personalului medical. Valoarea totală a acestei etape, constând în costurile materialelor și distribuția acestora, a fost de 184.750 de lei.

Kiturile de protecție au fost distribuite de către FABC, către personalul medical din centrele oncologice care au solicitat sprijin, în baza unui contract de sponsorizare, și anume: Institutul Oncologic București-IOB, Institutul Oncologic Cluj-IOCN, IRO Iași, Secția Oncologie Spitalul Județean Suceava, Secțiile de Hematologie și Oncologie ale Institutului Clinic Fundeni, Secția Clinică de Oncologie a Spitalului Județean Timișoara, Secția Oncologie a Spitalului Județean Sibiu, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Brașov, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Constanța, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Tulcea, Spitalul Sf. Ioan București, Institutul ,,Marius Nasta”- secția de Bronhologie.

FABC a achiziționat și două containere medicale pentru IOB, cu ajutorul Fundației BMS, containere instalate în curtea institutului pentru triajul epidemiologic.

„În această perioadă, ne-am mobilizat toate resursele interne și externe, toți partenerii, cărora le mulțumim pentru disponibilitatea de a ne oferi sprijin financiar pentru a achiziționa materiale absolut necesare în spitale precum echipamentele de protecție, dezinfectanți și două containere medicale, echipate. Facem un apel la entitățile instituționale, la întreaga societate, să se aplece cu atenție asupra acestei categorii de bolnavi cronici care se confruntă cu mari probleme în această perioadă și să le acorde susținerea necesară. Efortul luptei lor trebuie susținut deoarece, cancerul nu este doar problema pacientului sau a familiei, ci este problema întregii societăți! ”, a spus Cezar Irimia, Președintele FABC potrivit sursei citate.

Articolul precedentExperții din SUA nu recomandă biterapia pe bază de clorochine din cauza riscurilor pentru inimă
Articolul următorGCS: Încă cinci persoane infectate cu noul coronavirus au murit; totalul deceselor – 524