Expertii in diabet s-au reunit pentru a discuta pe marginea Cursurilor eDiab

0
47

Experti din cele mai importante centre de diabet din Romania s-au reunit in data de 26 februarie 2015 pentru a dezbate pe marginea primului program de educare a asistentilor din principalele centre de diabetologie din tara – Ediab. Programul s-a desfasurat in 2014 in 11 centre de diabet din tara si a adunat peste 440 de participanti.

„Am avut o intalnire utila, spun eu, pentru ca am obtinut feedbackuri cu privire la ce s-a intamplat deja in programul nostru de educatie a asistentelor medicale la nivel national si mai ales de la centrele de excelenta – pot sa le spun – in educatie. De la participantele membre ale Asociatiei am aflat care ar fi nevoile in educatia terapeutica atat legata de continuarea formarii educatorilor, cat si de programe directe catre pacient astfel incat sa incercam o esalonare si o prioritizare a acestor actiuni, sa obtinem sprijin pentru ele si sa incepem sa le desfasuram. Cu siguranta Cursurile ARED vor continua, mai ales ca nevoile sunt foarte mari. Va fi nevoie si de o perioada destul de lunga de timp si de resurse importante ca sa le putem indeplini pe toate”, a declarat sef lucr. dr. Cornelia Bala, presedinte Asociatia Romana de Educatie in Diabet.

Alaturi de experti, la intalnire au participat si asistenti educatori in diabet care au recunoscut inca o data utilitatea unor astfel de cursuri si si-au exprimat dorinta ca acestea sa continue.

Partener: AstraZeneca

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSpecialisti de talie nationala si internationala la INTERDIAB 2015
Articolul următorBoala cronica de rinichi, un pericol iminent pentru persoanele cu diabet zaharat