Experți internaționali: Noile mutații ale SARS-CoV-2 ar putea face virusul mult mai puternic

0
381

Apariția tulpinii Delta a noului coronavirus a stârnit și mai mult îngrijorarea la nivel mondial, experții internaționali fiind de părere că noile mutaţii ale virusului l-ar putea face şi mai puternic.

Cei mai expuși par să fie copiii între 5 și 12 ani şi adulţii sub 50 de ani, care au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta, scrie sciencetimes.com.

Specialistul în boli infecțioase pediatrice de la Yale Medicine și vaccinologul Inci Yildirim nu este surprins de ceea ce se întâmplă și spune că toate virusurile evoluează în timp și trec prin modificări pe măsură ce se transmit și se replică.

Cu toate acestea, potrivit epidemiologului de la Yale Medicine, F. Perry Wilson, un lucru unic la varianta Delta este rapiditatea cu care se transmite. Wilson este de părere că această variantă va accelera cu siguranță pandemia la nivel global.

Pe de altă parte, în conformitate cu datele existente până în prezent, specialiștii spun că persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 par să fie protejate împotriva variantei Delta. În schimb, persoanele nevaccinate și care nu adoptă măsurile de prevenție sau nu le respectă cu strictețe sunt mult mai expuse riscului de infectare cu noua varianta.

Varianta Delta este o mutație care a apărut inițial în India. Spre sfârșitul lunii iunie, această variantă cuprindea deja mai mult de 20% dintre cazurile din SUA, potrivit estimării Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

La mijlocul lunii iunie, CDC a numit Delta ca ”variantă de îngrijorare”.

Wilson a explicat că Delta se răspândește cu 50% mai rapid decât Alpha, tulpină care a fost cu 50% mai infecțioasă comparativ cu tulpina originală a SARS-CoV-2, făcând noua variantă cu 75% mai infecțioasă comparativ cu originalul.

Totodată, specialiștii internaționali atrag atenția că persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 sunt cele mai expuse riscului, potrivit sursei citate.

În legătură cu acest lucru, a explicat Yildirim, un studiu recent din Marea Britanie a prezentat că adulții cu vârsta sub 50 de ani și copiii s-au dovedit a fi de 2,5 ori mai predispuși să se infecteze cu varianta Delta COVID-19.

Articolul precedentAparat care produce piele pentru transplant, dezvoltat în Elveția
Articolul următorVaccinul Pfizer: Israelul a raportat o scădere a eficacității în prevenirea și simptomele COVID-19