Exercițiu de simulare de incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

0
32

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” Timișoara a fost organizat un exercițiu de simulare de incendiu și evacuare, scenariul elaborat de specialiștii ISU Banat al Județului Timiș prevăzând izbucnirea focului la un salon din cadrul Secției de Anestezie Terapie Intensivă, cu degajări masive de fum și gaze toxice.

„Incendiul se propagă cu repeziciune pe fațada clădirii, la etajul 1 și la acoperiș. Doi pacienți nu au putut fi evacuați de către cadrele medicale și a fost necesară intervenția pompierilor militari pentru a-i salva. Forțele de intervenție implicate în această operațiune aparțin Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, din cadrul ISU Banat al Județului Timiș. La fața locului au fost dislocate: o autospecială de primă intervenție, 2 autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime (autoscară) și 20 de pompieri”, se arată într-un comunicat al Spitalului.

Potrivit aceleiași surse, pe lângă exercițiul prin care se simulează stingerea unui incendiu, a avut loc și un exercițiu de evacuare, atât a personalului medical, cât și a pacienților. Prin aceste exerciții se urmărește instruirea și pregătirea pentru intervenție în situații de urgență a personalului din cadrul spitalului, precum și pregătirea echipajelor de intervenție.

Ad in title

“Noi facem în mod constant asemenea exerciții. Mai mult, periodic are loc instruirea personalului medical de către specialiștii ISU. Trebuie să știm cum să intervenim de urgență în cazul în care se declanșează un incendiu în spital. Este o perioadă foarte complicată. Spitalul este plin. Secția de Terapie Intesivă are o încărcătură de 100%. Și asta de câteva luni bune. Aparatura pe care o folosim este suprasolicitată. Toți cei care lucrăm în spital suntem obosiți și există riscul să facem greșeli. În ultimele luni am reușit să schimbăm rețelele de oxigen și cele electrice, dar nu uitați că vorbim de o clădire foarte veche, care are nevoie de reparații”, spune prof. dr. Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Asemenea exerciții, dar și verificarea instalațiilor de intervenție și stingere a incendiilor vor avea loc și în perioada următoare pentru a preveni producerea unor situații de urgență care ar putea pune în pericol viața pacienților sau a personalului medical, se arată în același comunicat.

Articolul precedentVIDEO Cum se schimbă viața unui pacient diagnosticat cu o boală rară
Articolul următorCNAS va începe negocierile pentru contractul cost-volum privind tratamentul fără interferon al hepatitei C