EXCLUSIV Un spital din România testează angajații reveniți din concediu, pentru a evita apariția focarelor

0
509

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a început să testeze toți angajații la revenirea din concediul de odihnă, concediul medical sau după mai mult de patru zile libere plătite, metoda fiind una eficientă, pentru evitarea creării focarelor, ca în cazul altor spitale.

Dr. Onel Alexandru, director medical al Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că testarea a început să fie aplicată din data de 9 iulie, iar până acum s-a înregistrat un singur caz de infecție cu noul coronavirus.

Astfel, o asistentă medicală din cadrul spitalului a fost depistată cu virusul SARS CoV-2, în urma testării realizate la revenirea din concediul de odihnă, efectuat în afara țării.

Prin testarea asistentei înainte de reînceperea activității, s-a evitat astfel infectarea altor cadre medicale sau a pacienților cu care ar fi putut intra în contact.

“Este o soluție foarte bună, deoarece aceste cadre pot să se întoarcă și să infecteze alte cadre, pot să infecteze pacienți sau chiar familia. Suntem primul spital din România care a luat această măsură de testare a medicilor”, după cum a spus dr. Onel Alexandru.

Dr. Onel Alexandru a precizat că această testare a angajaților a venit în  contextul creșterii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

“Noi nu am mai avut cazuri. La un moment dat, am avut un singur caz, iar de vreo săptămână și ceva, deja am trecut la 12 cazuri, și atunci am hotărât să luăm această măsură. Personalul are obligația testării cu test PCR după întreruperea cu mai mult de patru zile a activității în cadrul secției”, a precizat directorul medical, adăugând că asistenta depistată este un caz asimptomatic.

Potrivit medicului Onel Alexandru, în prezent, în spital se află  23 de pacienți COVID-19, patru dintre aceștia fiind la terapie intensivă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are peste 2.100 de angajați, iar directorul medical a spus că vor fi testați pe rând, toți cei care se întorc din concedii, existând suficiente teste.

Articolul precedentUn subofițer de la ISU Călărași pedalează pentru copiii abandonaţi ce suferă de afecţiuni neurologice grave
Articolul următorPatriarhia Română: În interiorul bisericii masca de protecție este obligatorie