Exclusiv: Prelevarea de organe „“ drumul pentru noisanse la viata

0
81

Noi sanse la viata pentru mai multi pacienti, dupa o prelevare multiorgan de la un pacient tanar aflat in moarte cerebrala la Spitalul Judetean din Bacau. Doua echipe medicale – una de la la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Sfantul Spiridon” Iasi  si alta de la Spitalul Colentina, din Bucuresti – au lucrat in total sase ore in sala de operatie.

Ficatul, rinichii si corneea au ajuns la Iasi, in timp ce echipa din Bucuresti, condusa de dr. Dan Sucoveschi, a facut prelevare os-tendon.

”Avem cutia, ne-am intors cu tendon si os, o cutie cu care putem spune ca redam sperante altor pacienti. Am castigat tendon si os dar am pierdut o viata, ceea ce este la granita intre ceea ce am fi vrut sa facem noi ca si sanatate, dar se pare ca unele lucruri ne depasesc puterea de a face ceva. Le multumim si colegilor nostri de la Ambulanta care au fost alaturi de noi de fiecare data”, a spus medicul Dan Sucoveschi de la Spitalul Colentina din Capitala, in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate pentru sanatateatv.ro.

”Actul medical in sine pentru noi nu a fost foarte greu, dar, tinand cont ca am fost anuntati de ieri de eventuala prelevare aici, nu am dormit prea bine, recunoastem, am fost intr-o atentie permanenta sa nu cumva sa ratam telefonul care ne anunta ca trebuie sa plecam”, a adaugat el.

Jurnalistii SanatateaTV.ro au filmat intregul drum al echipei de prelevare de la Bucuresti si au discutat cu membrii acesteia despre tot ce presupune aceasta munca de prelevare. Imaginile filmate in exclusivitate si declaratiile medicilor implicati, in curand, pe sanatateatv.ro!

Articolul precedentCNAS are un nou presedinte
Articolul următorZiua mondiala de lupta impotriva BPOC