EXCLUSIV Număr record de infectări cu noul coronavirus: Ce reacție are INSP

0
251

Simona Pârvu, directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că în două săptămâni am putea ajunge la 1.500 -1.600 de cazuri noi de infectare pe zi cu noul coronavirus, urmând ca după această perioadă, cifrele să înceapă să scadă, dar doar cu condiția respectării măsurilor de protecție.

“ Creșterea era de așteptat și a fost anunțată de autorități, medici și ministrul Sănătății. Evoluția a apărut ca urmare a nerespectării măsurilor non-medicale pe care noi le-am tot promovat și apelăm pe toate căile la responsabilitatea fiecăruia dintre noi în parte, pentru a respecta acele măsuri. Pe de altă parte, a fost și acel vid legislativ de câteva săptămâni în care au existat persoane care au refuzat carantina și izolarea și au plecat inclusiv din unitățile sanitare. Practic, persoane infectate care nu au făcut decât să infecteze la rândul lor alte persoane, fie pe cele din familie, fie cele de la serviciu, apropiați, sau pe cei cu care s-au întâlnit”, a explicat Simona Pârvu.

Reprezentanta INSP a spus că măsurile de protecție non-medicale ar fi de ajuns pentru limitarea numărului de infectări, dar nimeni nu va garanta că numărul de infectări sau persoane infectate nu o să mai apară, “însă aceste măsuri, reguli foarte simple, vor duce, în condițiile în care vor fi respectate, la scăderea numărului de cazuri”.

“Din pacate, parte din populație nu respectă aceste măsuri din varii motive: fie nu cred în existența acestui virus, care nu o să dispară. Este foarte adevărat că ne luptăm cu un dușman invizibil, și poate de aici suspiciunea unor persoane că acest virus nu există, dar atât timp cât avem atât de mulți pacienți în spitale care trec prin forme medii și grave, cred că ar trebui să ne responsabilizăm și să credem că acest fenomen există, nu este o invenție și să nu mai promovăm și să acceptăm fake-news-urile și teorii ale conspirației”, a adăugat directorul general al INSP.

Reacția șefei INSP vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 1.030 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, de la ultima informare, astfel că numărul total ajunge la 40.163 de persoane infectate.

Articolul precedentBREAKING NEWS România depășește 40.000 de cazuri de COVID-19; peste 1.000 de cazuri într-o singură zi
Articolul următorAparate de ventilație mecanică, donate de un medic oftalmolog Spitalului Militar de Urgență  Constanța