EXCLUSIV Cu ce se va ocupa Andreea Moldovan la OMS

0
263

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că la OMS, se va ocupa de parte de implicare în managementul infecției COVID-19 în spitale, cămine de vârstnici, prevenția și managementul infecției la personalul medical și vaccinare.

Întrebată pentru cât timp va ocupa acel post din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Andreea Moldovan a răspuns că „este de văzut în funcție de foarte mulți factori, nu știu să vă spun acum pe ce perioadă va fi, rămâne de văzut în funcție de cum se vor derula toate lucrurile, dacă e bine”.

Medicul Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul ministrului Vlad Voiculescu, a fost numită consultant la Organizația Mondială a Sănătății în departamentul care se ocupă de prevenirea și controlul infectărilor cu SARS-CoV2.

Medicul primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog Andreea Moldovan a fost directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, fiind numită secretar de stat în Ministerul Sănătății pe 5 ianuarie 2021.

Anterior, Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.

Articolul precedentVaccinul Johnson&Johnson, disponibil la ediția a doua a Maratonului Vaccinării București
Articolul următorGCS: 381 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 63 decese